Tempah Baju Jersi Murah? 5 TIPS Kenalpasti Kilang Print Baju Trusted Di Shah Alam

May 27, 2022 | T Shirt Printing | 0 comments

Nak print baju?! Nak siap cepat?! Nak murah harga kilang?

Siapa je tak suka kedai printing macam ini, betul? Kalau cari di mana-mana pun, pasti semua kedai/kilang printing akan “cakap besar” tawarkan janji yang sama. Masa nak buat tempahan, semuanya okay! Nak minta custom design, ON! Nak buat jenis printing sublimation, ON! Nak request warna tertentu, ON! Bila dah bayar, mulalah ada alasan.

Baju saiz tak cukup… Printing melekat dan merekah… Kain fabrik tak sama dengan yang dijanjikan… Design printing salah… Dan paling teruk, tempahan tak siap pada tarikh yang ditetapkan! Marah memang marah, tapi kalau dah bayar, nak tak nak, kenalah reda.

TAPI, kami ada cara untuk pastikan anda tidak tertipu! Ini dia 5 TIPS Kenalpasti Kilang Print Baju Trusted Di Shah Alam atau di mana sahaja.

Tiada MOQ! Order Kecil, Order Besar Semua Boleh

Sama ada anda hanya mahu menempah 1-2 helai, ataupun 200 helai baju sekalipun, kilang printing yang trusted akan ambil tempahan tidak kira berapa kuantitinya. Jika ada MOQ (Minimum Order Quantity), ini bermaksud mereka berkemungkinan menggunakan ‘3rd party’ untuk tempahan anda; beli baju murah secara borong, upah kilang jahit lain, dan sebagainya.

Servis “In-House” Custom Design

Jika anda jumpa kedai printing yang menawarkan servis custom design secara ‘in-house’, ini bermakna anda telah membuat pilihan yang betul! Dengan adanya servis ini, kedai printing tersebut mempunyai kepakaran yang tepat untuk berunding dengan anda mengenai design, corak, dan warna yang anda inginkan. Anda mungkin boleh berikan gambar rujukan dari internet kepada kedai biasa, tetapi jangan terkejut jika mereka cetak imej tersebut secara melulu ke atas baju tanpa fikirkan pixels, warna, dan ketepatan design.

Jenis Teknik Printing Yang Pelbagai & Up-to-date

Teknologi printing baju custom ada banyak! Sublimation, Silkprinting, DTG, DTF, dan sebagainya… Ini kerana setiap jenis baju, fabrik, atau design akan nampak lebih ‘cun’ dengan jenis printing berbeza. Sebagai contoh, baju tshirt custom cotton boleh gunakan teknik DTG, manakala jersey sukan akan nampak lebih ‘wow’ dengan teknik sublimation. Kedai printing pakar tersebut pasti akan berikan beberapa cadangan.

Pilihan Produk/Aksesori Yang Banyak!

Lagi satu penunjuk sama ada kedai printing tersebut boleh dipercayai atau tidak, adalah melalui tawaran produk/aksesori yang lain. Contohnya, mug, tudung, banner, tuala, facemask, lanyard, dan lain-lain. Ini menunjukkan bahawa kedai tersebut mempunyai mesin yang efisien dan ‘latest’. Jadi, semestinya kualiti baju tempahan anda terjamin.

Kilang Pengeluaran Tersendiri, Bukan Subcon

Tak semua kedai printing mempunyai kilang tersendiri. Sesetengah kedai printing hanya ambil order dan serahkan tempahan tersebut kepada kilang pengeluaran lain. Ini boleh menyebabkan kualiti produk tidak konsisten dan kesalahan pada produk kerana mereka boleh tukar kilang pengeluaran mengikut harga yang mereka mahu. Rugi betul!

Servis 5 Bintang! Cepat & Friendly! Betul Harga Kilang!

Teknik cetakan ter-latest, servis kedai mantap, mempunyai kilang pengeluaran tersendiri, dan servis custom design… semuanya dalam satu dengan SAC Garment. Tak perlu lagi risau untuk dapatkan baju custom berkualiti tanpa MOQ. Harga kompetitif dan pasti puas hati!

Jom, dapatkan quote harga! Hubungi kami sekarang untuk dapatkan harga best price.

Baju cantik, tampak tampan bergaya!
SAC Garment
Kilang Printing Baju #1 Shah Alam

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published.

Ikuti Kami di Facebook

Ikuti Kami di Instagram

Selamat Menyambut Hari Malaysia dari kami. πŸ‡²πŸ‡Ύ

Happy holiday and happy weekend everyone β€οΈπŸ€πŸ’™πŸ’›

#customernakcustomade #sublimationprinting #customjersey #sublimationjersey #sacgarment #printingbaju #sublimation
...

2 0

Tuan Iskanda Zulkarnain dari SAC Garment ialah seorang expert di dalam Fabric Printing dan mempunyai kilang sendiri yang berlokasi di Shah Alam.

Speciality syarikat beliau ialah menghasilkan baju baju jersey dan korporat tanpa minimum order!

Beliau akan berkongsi bagaimana beliau dapat membantu perniagaan orang lain melalui kolaborasi!

Come to our meeting and get connected with him!

πŸ‘‰ Tuesday 23/8/2022
πŸ‘‰ 6.30am Room open for Networking
πŸ‘‰ 7am - 830am Networking Meeting
πŸ‘‰> 8.30am more networking
πŸ‘‰ ZOOM
πŸ‘‰ FREE ENTRY

πŸ‘‰ Register your seat here at www.usahawanprimera.com

See you there!

#bniprimerakl #businessnetworkinginternational #malaysia #bni #usahawan #silverseeds #largeformatprinting #sacgarment #textileprinter
...

0 0

Salam Maal Hijrah πŸ’šπŸ§‘πŸ€

#customernakcustomade #sublimationprinting #sublimationjersey #sacgarment #printing #sublimation
...

1 0

Salam AidilAdha semua πŸ₯° Kami tidak beroperasi dari 9 Julai hingga 12 Julai. Selamat bercuti semua dan Terima Kasih! πŸ•‹πŸπŸ‚

#sacgarment #salamaidiladha
#sublimationjersey #sublimationprinting
#customernakcustomade #customjersey
...

2 0

Hello ! Hello ! 😁
Kami nak share berita baik untuk semua agent kami. Special promo untuk bulan Jun ni kami nak bagi FREE NAMESET & FREE LEBIH 100+ DESIGN untuk agent-agent yang setia bersama kami. Yang belum jadi agent tapi nak grab promo ni? Boleh je cuma kena register as agent kami. Free registration tau! Berminat? Whatsapp "AGENT" ke 01111254818 atau hanya click link di bio kami πŸ₯°

#sacgarment #lanyardfacemask #customlanyard
#lanyardmalaysia #agentwanted #customjersey
#printbajushahalam #printbajumalaysia
#jerseysublimation #jerseysublimationshahalam
#sublimationprintingmalaysia #jersimuslimah
#bajumuslimah #customshawl #printshawl
#sublimationshawl #printshawlshahalam #bajucotton
#heatpress #designbajusendiri #sublimationjersey
...

7 0

Berita baik kepada sesiapa yang mencari kilang baju sublimation.. ada barang β€˜free’ kami nak bagi.. yang penting follow kami rapat-rapat!

Pengalaman team kami sejak 2018 lagi buat baju sublimation.. semua dah pro jadi agen2 x perlu risau pasal servis kami!

#sacgarment #lanyardfacemask #customlanyard
#lanyardmalaysia #agentwanted #customjersey
#printbajushahalam #printbajumalaysia
#jerseysublimation #jerseysublimationshahalam
#sublimationprintingmalaysia #jersimuslimah
#bajumuslimah #customshawl #printshawl
#sublimationshawl #printshawlshahalam #bajucotton
#heatpress #designbajusendiri #sublimationjersey
...

4 0

Kami dari SAC GARMENT ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua pelanggan, peminat, pembekal dan seluruh warga Malaysia yang tercinta πŸ₯³

Gemersik Takbir Mengundang Hiba,
Salam Diutus Tanda Ingatan,
Syawal Dinanti Menjelang Tiba,
Salam Diutus Pohon Kemaafan.

Jaga diri semua. ✨✨✨

#customernakcustomade #sublimationprinting #sublimationjersey #sacgarment #printing #sublimation
...

7 0

With my pride and joy, the machines that churn out jerseys day after day. We have big ambitions, and long way to go.
Photography by portraitbyhafizismail

#sacgarment #jerseys #sublimationprinting #hustle
...

5 1

6000 facemask sedang giat dipotong!

Ini adalah order dari agen kami, jumpa sekali tepi surau, dapat kata sepakat terus on job!

Kami print, potong and jahit dan packing terus! Anda sebagai agen hanya fokus marketing dan tak perlu pening kepala!

#sacgarment #bajusublimation #facemaskmalaysia #printbaju
...

3 0

Kami di SAC Garment sangat bercita-cita tinggi. Kami nak jadi kilang sublimation No 1 di Malaysia! Jadi kami buka kepada agen-agen untuk buat baju sublimation dengan kami dengan harga agen yang sangat kompetitif!. Tentang kualiti jangan risau alhamdulillah kami antara terbaik di Malaysia!

#agentwantedseluruhmalaysia #ejen #bajusublimation #bajusublimationmurah #kilangprintbaju #kilangprintbajusublimation #kilangbajushahalam #sacgarment #shawl #facemask #lanyardfacemask
...

0 0

Segak- segak semua abang inspektor kita menggayakan jersi custom yang ditempah dan diutus khas dr shah alam ke johor.

Terima kasih Tuan Inspektor Ridzuan kerana sudi tempah baju team dengan SAC Garment! 😎

#sacgarmentcustomer #sacgarment #customjersey #printbajushahalam #printbajumalaysia #jerseysublimation #jerseysublimationshahalam #sublimationprintingmalaysia #jersimuslimah #bajumuslimah #customshawl #printshawl #sublimationchiffon #sublimationshawl #printshawlshahalam
...

0 0